Artesans i artesanes

Sandra Moneny Pedrola

Sandra MonenyLlicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona es centra en el vidre com a material complementant els seus estudis en paral.lel a la Fundació Centre del Vidre de Barcelona.
Ha assessorat a diferents empreses del sector del vidre i ha impartit seminaris d’especialització tècnica des de l’any 2000 a centres com l’Escola Massana, l’Escola tècnica Superior d’arquitectura de Barcelona, UPC i ha sigut membre docent de la FCVB durant onze anys.
Ha exposat la seva obra a diverses ciutats de Bèlgica, França, Bulgària, Itàlia i Espanya.
Amb el vidre ha col.laborat en àmbits com la música contemporània, l’arquitectura, el cinema, el disseny i la producció industrial.

Roser Vilaró

Roser Vilaro

Estudis de ceràmica a l’escola d’Art de Santa Coloma de Gramenet.
Durant la seva trajectòria realitza cursos monogràfics sobre la tècnica del Rakú al taller de Ramon fort, i diversos cursos d’especialització sobre esmalts de baixa i alta temperatura.
És titular del Carnet d’Artesà de la Subdirecció General d’Artesania de la Generalitat de Catalunya (núm. 2.978), i sòcia de l’ACC-Associació de Ceramistes de Catalunya (núm. sòcia 150).
L’any 1988 posa en marxa un taller de ceràmica propi en el qual realitza la seva activitat.
Des de 1990 treballa com a docent donant classes de ceràmica per adults i infants.
Participa en fires d’artesania, realitzant demostracions i també tallers per a infants.
Realitza exposicions, tan individuals com col·lectives.

Virgilio Serna

Va començar als 18 anys a soldar les seves primeres obres de forma totalment autodidacta.
La creativitat comença amb la seva passió per l’antiguitat dels materials.
Busca peces usades del món de la viticultura, ramaderia, i del camp en general.
Copeja i uneix donant forma al ferro, creant formes úniques i espectaculars.

Gonzalo Fuenzalida

Ha treballat sempre a la construcció però ja de petit sempre ha anat experimentant amb el ferro i la soldadura, passant d’afició a dedicació quasi plena a manejar aquest metall. Treballa en calent però també juga amb la manipulació del metall en fred.
Autodidacta des de que era molt jove s’ha anat nodrint i perfeccionant de tècniques mitjançant la col·laboració amb professionals com joiers o un expert en realitzar rèpliques d’armadures.

Francesc Barceló Domingo

Francesc BarceloArtista autodidacta. Li agrada crear formes noves i convertir sentiments en matèria.
Treballa amb diversos materials especialment fusta, pedra i metall; i, sempre que és possible, intenta combinar-los. Treu tot el superflu i redueix el material a la forma que existeix dins la ment de l’artista.